Väliseinien purkaminen ja kananpaska.

Ei jumalauta. 

Tämä lause toistui mielessäni, kun aloimme hajottamaan väliseiniä. Olin kyllä tietoinen, että väliseinämme ovat kananpaskaseinää aka lugino-massaa, mutta en ollut ajatellut sitä loppuun asti: mielessäni väliseinä siis koostui edelleen laudasta ja levyistä, jotka hakataan irti ja nostetaan jätesäkkiin, olinhan nähnyt näin tehtävän. Ei haittaisi, vaikka tapetti lähtisi pieninä paloina irti, onhan se verrattain helppoa siivottavaa. Tämän tyylisissä väliseinissä purkamisessa meneekin n. sekunti. NOT IN THIS CASE.

Välihuomautus: Minä rakastan ajatusta, että olen ummikkona remppaamassa. On ihanaa oppia uusia käytännön taitoja, varsinkin kun olen aina rakastanut ajatusta remontoimisesta (ja olen kuitenkin seurannut omakotitalon remontteja sivusta). On kuitenkin kivaa olla "tietämätön" ja oppia käytännössä. Joten vaikka tässä väliseinäprojektissa opinkin, että on todellakin eri asia purkaa kananpaskaseinä vs laudasta ja levystä tehty kevyt väliseinä, ja että roskan ja murskan määrä on lannistava, olen silti salaa innoissani siitä. Nämä ovat meidän aiheuttamiamme roskia! (huom. palaan lukemaan tätä 2 kk päästä, katotaan oonko näin innoissani..)

Kananpaska eli lugino on valmistettu kipsistä, koksikuonasta, hiekasta ja liimasta. Käytännössä se näyttää ja tuntuu pienissä osissa kevyeltä kivimassalta, mutta suurissa erissä se muuttuu painavaksi kuin synti.Tältä näyttää ensimmäiset lekan lyönnit kananpaskaseinässä. Fiilikset olivat kuplivan innostuneet, YEAAAH, tässä sitä rempataan ja kaadetaan seinää! Lekan iskeminen seinään aikaansai mielettömät kicksit ja tuntui, että tätähän voisi tehdä kaikki kuinka monia tunteja. Seinä pieneni silmissä ja aloimme jo miettimään kuinka "remontti valmistuu alta aikayksikön".Tässä vielä kananpaskaseinää lähietäisyydeltä kuvattuna.Seinään kannattaa moukaroida kuvassa näkyviä "katkoviivoja", jonka avulla seinästä kaatuisi isompi pala kerralla. Tässä vaiheessa pölyä ja kivimurua alkoi olemaan jo jonkin verran, mutta olimme silti intoa täynnä.Vähitellen saimme muodostettua lekalla "ympyrän", eli pystyimme kaatamaan seinän yhdellä iskulla.


Wooo! Siinä se. Onneksi mieheni tajusi laittaa yhden tapettiroska-jätesäkin tippuvan seinän alle, tömähdys oli nimittäin aivan jäätävä. Note to ourselves: ensi kerralla pehmustetta voisi olla enemmänkin. Näin painajaisia koko seuraavan yön, kuinka alakerran naapureiden kattorappaus on nyt tippunut tuon tömähdyksen takia ja meidät haastetaan oikeuteen ja vakuutus ei korvaa mitään ym. Tilannetta ei parantanut, kun joskus yöllä klo 01 mies sanoi: "ehkä ne naapurit on matkoilla ja koko niiden katto on tippunut alas, mutta kuullaan siitä vasta viikon päästä".

Kiitos.Seinä näyttää parin sentin paksuiselta, mutta oikea paksuus näkyy ylläolevassa kuvassa maassa makaavasta seinän kappaleesta (n. 10 cm).

Kuvassa näkyy alkuperäiset pariovet, jotka oli piilotettu tapettien alle.

Tämän vaiheen jälkeen aloimme jo hahmottamaan miltä asunto tulee näyttämään väliseinien kaadettua. Tämän vaiheen jälkeen menimme myös lähi-Alepaan näyttäen spurguilta, jotka asuvat asbestijätteen keskellä, ja ostimme uunipizzat viimeisillä voimillamme. Kassa katseli meitä katse myötätuntoa tihkuen ja tunsimme olevamme maailman ensimmäisiä, urhoollisia remontoijia.


Kuvassa ei ole epätoivoista itkua tihrustava mies, vaan levy-tapetti-naula-hässäkkää setvivä mies.Kuvissa olemme jo siivoilleet useamman tunnin ja vieneet kivimurskaa pois. Ja siitä voisi edelleen rakentaa toisen Kiinan muurin. Ylläolevassa kuvassa tuota roskaa ja murskaa on n. 10-20 cm kerros. Millä tuota on tarkoitus lapata säkkeihin?! Ja miten kevyt murska voi isoon säkkiin pakattuna painaa yhtäkkiä miljoona tonnia?Seuraava etappi on muodostaa joku järkevä suunnitelma murskan poiskuskaamiselle: minä en voi kipeän selkäni takia nostella painavia murskasäkkejä, eikä meillä ole täällä käytössä avolavaa/pakettiautoa/peräkärryä. Täytyy siis a) keksiä tapa raahata säkit 5. kerroksesta katutasoon ja b) kuinka saada murskasäkit kadulta kaatopaikalle. Tällä hetkellä asunto on niin täynnä jätesäkkejä, että osa täytyy saada pois ennen siivousurakan jatkamista.

Kaikesta huolimatta fiilis remontin suhteen on edelleen 10/10!

1 kommentti:

  1. Moi!
    Tein juuri samanlaisen urakan suunnilleen saman kokoisessa asunnossa ja vielä Alppilassa. :) Käytimme murskalle Ikean kasseja ja niitä meni yhteensä 40kpl. Ne olivat superkäteviä ja kestäviä ja helppo kantaa. Murskan veimme kahdessa erässä peräkärryllä Kivikon Sortti-asemalle. Maksoi vain 15€/ kuorma eli yht 30€!

    Olipa hyvä, että löysin teidän blogin! Tästä tulee olemaan vielä paljon apua. En löytänyt tietoa puretun seinän jälkien tasoittamisesta. Millä tasoititte ne kohdat, missä vanha seinä on kulkenut? Kiitos jo etukäteen! :)

    Laura

    VastaaPoista